Първата бебешка козметика

бебешка козметика

Ако ви остава съвсем малко време до срещата с новия член на семейството, то е важно да научите каква козметика трябва да изберете и за какво да внимавате. При появата на малката рожба е важно да знаете, че кожата е изключително чувствителна, много мека и склонна към различни алергии, раздразнения и реакции. Бъдете много внимателни при избора на първата бебешка козметика, за да можете да се чувствате спокойни, а бебето да бъде обгрижено и предпазено от външната среда.

Задължителната козметика

Как да изберете правилната козметика за вашето бебе? Винаги се доверявайте на натурална бебешка козметика, която да предпази мъничето от външните условия, но и да успява да подхрани кожата му ефективно.

Шампоанът за коса и тяло, ще бъде най-използваната козметика, която ще трябва да закупите, защото при честото сменяне на памперса, ще има нужда и от често измиване.

Бебешкото олио е страхотен вариант за зимни бебета. Когато нанесете малко от него, ще можете да предоставите на рожбата си силна хидратация и достатъчно бързо попиване. След като мъничето е изкъпано и добре подсушено, можете да започнете да нанасяте върху кожата с леки масажни движения.

Хидратиращият крем и масажното мляко са перфектни за редуване с олиото. Ако стане много топло, можете спокойно да преминете към добре хидратиращ крем. Хидратираща бебешка козметика можете да откриете в http://bubutoys.com/, където ще намерите още и крем против подсичане. Обикновено се нанася преди поставяне на памперса или около 2-3 пъти на ден. За избирането на крем за подсичане, можете да се консултирате с педиатъра ви, който ще ви даде най-добрите и изпробвани варианти.

Обърнете внимание

Изключително важно е да купувате бебешка козметика само от проверени доставчици, които могат да ви гарантират съставките. Избягвайте мазила, които имат оцветители и ароматизатори, които могат да са допълнителна възможност за притеснение, при допира с вашето дете.
Вслушвайте се в себе си, защото често марките, предлагат хиляди варианти за кремове, гелове за вана и какви ли не продукти, от които нямате нужда. Дръжте козметиката на детето си семпла, но достатъчно ефективна. Правете разумни избори, които да накарат детето ви да се чувства комфортно и най-важното, безопасно.
Ако не сте сигурни в това, каква козметика ще е добра за вашето дете, можете да се доверите на по-малки опаковки и да пробвате, с което бебето ще се чувства най-добре и на какво кожата му ще реагира ефективно. По този начин ще можете да изпробвате различни марки, с различни съставки и когато сте сигурни в избора си, да вземете точно от това, от което имате нужда.
Ако все пак имате нужда от това да се консултирате с доставчика, можете да се обадите на посочените телефони в сайта и да попитате за всичко, от което имате нужда.

Изборът на козметика може да е истинско приключение, особено ако за първи път се сблъсквате с натурална козметика, без силикони, оцветители, парабени и всичко вредно и ненужно. Четете внимателно съставките и се вслушвайте в инстинкта си, който няма да ви подведе. Не забравяйте, че не е необходимо да се запасявате с продукти, защото винаги можете да поръчате онлайн или да посетите близките магазини и аптека.