Как да се справим с паник атаките

панически атаки

Уведомете някой, на когото имате доверие

Паническите атаки могат да се случат в най-неудобните моменти. Уведомяването на някой може да помогне за сваляне на част от натиска. Те могат да ви покриват, когато сте на работа, или да ви правят бележки в час. Друго нещо е, ако сте с някого и можете да почувствате, че започва паническа атака, споделете го.

Един от най-добрите начини да преодолеете паническата атака, преди да ви обземе, е да уведомите човека, с когото сте, да знае какво ще се случи. Би могло да бъде полезно да ги накарате да ви разкажат за нещо друго, за да отвлечете ума си от това, което ви се случва. Това може да включва задаване на въпроси за любимото ви предаване или за любимото ви занимание. Разсейването не лекува пристъпите на паника, но може да помогне за намаляване на удара и да ви държи на повърхността.

Познаване на себе си и психологичния проблем

Едно от най-важните неща, когато се борите с пристъпи на паник атака публично, е да познавате себе си. Знаейки, че е добре да не си добре и ако други хора не са съгласни с теб, това също е добре. Знайте как се чувства тялото ви по време на пристъп на паника.

Разпознайте признаците на чувствата си и ги почувствайте напълно. След като всичко отмине, не се опитвайте да блокирате случилото се. Когато се почувствате достатъчно комфортно, прегледайте отново случилото се, за да научите за себе си и как да преминете през нещата по-лесно и бързо от последния път. В крайна сметка, просто помнете, че въпреки че в момента не се чувствате добре, моментът ще отмине.

Потърсете помощ от психотерапевт

Получаването на помощ от професионален психотерапевт може да ви помогне да разберете кои са най-добрите начини за справяне с паник атаките. Ако сте във връзка с конкретните причини за епизодите на паник атака, е по-вероятно те да имат все по-малка власт над вас.

Психотерапевтът може да обясни защо имате пристъпи на паника и каква е причината за тяхната поява. Това може да бъде изключително успокояващо за много пациенти. Има много ефективни лечения за пристъпи на паника, които могат да бъдат направени от лицензиран психотерапевт. С консултирането хората с панически атаки са склонни да се научат как да ги контролират и да предсказват кога ще се случат. Така че, не забравяйте да потърсите помощ от психотерапевт, ако страдате от пристъпи на паника.