Как здравословният хранителен режим може да промени живота ви?

здравословна храна

Често при всяка една болест и при всяко едно неразположение питаме болния, как се храни и дали пие достатъчно вода. Това не е случайно! Правилното хранене и здравословният хранителен режимса много важни, но не само за физическото ви здраве, а и за психическото ви такова. Напоследък психическото здраве става тема номер едно в обсъждането между лекари и пациенти, за съжаление много малко хора обръщат внимание на това, защото няма видима рана или физическа болка.

Общото между здравословната храна и психическото здраве!

Нездравословните храни, които приемате всеки ден могат да влияят много на вашето настроение и дори да отключат депресивни състояние или да изострят някоя психическа травма. Когато приемате малко витамини и минерали или не достатъчно протеини, може сериозно да навредите на здравето си, защото ще се откажете от много важни хормони, като допамина, например. Допаминът е отговорен за щастието, доброто настроение, вашата концентрация и дори мотивацията.

Ако предимно храната, която консумирате е богата на въглехидрати и захари, то вероятно ще се чувствате много изморени и тромави през деня, а през нощта няма да можете да се наспивате, заради захарта.

Ако приемате необходимите количества витамини, минерали, вещества в точните нутриенти и калории ще можете да разчитате на едно по-приятно ежедневие, изпълнено с много енергия и с дълбок сън.

Не винаги изготвянето на хранителен режим е само за сваляне на килограми, често се прибягва до него, когато хората имат някакъв психически проблем и искат да дадат нов тласък на живота си.

Здравословната храна и физическото здраве!

Винаги физическото здраве и вървяло ръка за ръка със здравословната храна. Не случайно много от храните имат форми на части от нашето тяло или цветове, които наподобяват такива. Например, орехът е за мозъка, неговата ядка наподобява почти перфектно нашия компютър, всички червени храни са идеални за сърцето и кръвоносните съдове, чаят от смокиня пък е перфектен за белите дробове и бронхите. Всяка част от природата говори за себе си и спомага за нейното използване чрез форми или цветове. Ето защо физическото здраве е свързано със здравословната храна, като повече информация за едномесечен хранителен план, например, може да намерите тук: https://withirinaatanasova.com/

Всеки един спортист, който се грижи за тялото си физически, спазва хранителен режим, който не толкова да подпомогне свалянето на килограми или задържането им, а който да може да възстанови разкъсаните мускулни влакна след тежка тренировка. Всеки от нас има нещо, с което се бори в тази област, но първите стъпки са много важни, след това мотивацията е по-голяма, доверието също, а резултатите налице!

Дайте си време, в което да почувствате треньорите и специалиста, който ще прави хранителния ви режим. Важно е да изградите доверие в човека и да можете да му споделяте всяка тревога или несъгласие, което може да възникне. Подхождайте с разбиране към себе си и с любов към процеса, защото той не е никак лек, особено, когато дълги години навикът е изграден и все по-трудно се премахва. Бъдете смели и вземете решението, което заслужавате.