Продукти за сваляне на килограми с доказан ефект – на какво се базират?

Наднорменото тегло и желанието за неговото редуциране са масов проблем на хората в развитите общества. Отслабването не е лесна задача, предвид неправилния начин на хранене, придружен от стресиращия начин на живот, който водим. Добавките са един от многото методи за борба със затлъстяването, но предвид неефективността на много от тях, хората искат хапчета за отслабване с доказан ефект.

Какво мотивира хората да се обърнат към диетичната суплементация?

Мъжете и жените с наднормено тегло искат да отслабнат по различни причини. Сред тях са:

  • Здравословни проблеми;
  • Ниско самочувствие;
  • Желание да се харесат на представителите на срещуположния пол;
  • Стремеж към по-добро професионално развитие и т.н.

Доказано е, че диетите не са ефективно решение в дългосрочен план. Те работят, когато излишните килограми са малко. В рамките на седмица не е трудно да се свалят 3 до 5 килограма със стриктен хранителен режим, но при по-сериозно затлъстяване е нужно повече време. Времето обаче не работи в полза на диетите, защото човекът (психологически и физиологически) започва да се съпротивлява на ограниченията.

Тогава идва ред на търсенето на ефикасни билки и хапчета за отслабване с доказан ефект. Пациентите рядко се обръщат към лекуващия ги лекар за препоръка на ефикасен продукт, защото знаят, че или ще бъдат разколебани от него, или ще получат рецепта за медикамент с твърде много нежелани странични ефекти.

Процесът по отслабване, включващ комбинация от диета и физически упражнения не е толкова лесно постижим. Поради тази причина са създадени специални продукти – хранителни добавки, улесняващи отслабването и целевото изгаряне на мазнини. И тук идва моментът да отличим онези с доказан ефект върху загубата на излишната телесна маса.

Какво представлява ефективната добавка?

Цел на настоящия материал не е рекламата на определени марки диетични суплементи, а единствено желанието да ви посочим наистина работещите формули. Много производители залагат на едни и същи съставки, за което си има причина – те доказано работят в услуга на стремящите се към бързо и трайно отслабване.

Ефективните добавки са категоризирани като фет бърнъри – термин, идващ от английското Fat Burner, означаващо вещество, което изгаря мазнините. В тази категория влизат както химични, така и изцяло растителни формули. Билковите добавки от чисти натурални източници са по-предпочитани от потребителите, защото дават много малко или никакви странични ефекти.

За ефикасни хапчета за отслабване можем да приемем тези, които са тествани и одобрени (не само за качествения им състав, но и за ефективната им способност). Най-търсените продукти с доказан ефект от хората, които са ги използвали съдържат един или няколко от следните компоненти: α-липоева киселина, кофеин, хром пиколинат, калциев карбонат, L-карнитин, Capsimax (капсаицин), пиперин и Ниацин (витамин В3).

Ефективността на добавките, съдържащи изброените по-горе вещества се дължи на разнопосочното им действие. Те не просто помагат за изгаряне на телесните мазнини, но също потискат апетита, като по този начин благоприятстват следването на ограничен хранителен режим.  Действието на някои от веществата е в посока предотвратяване натрупването на нови мазнини, чрез оптимизиране на метаболизма.

Съставки, притежаващи свойството да детоксират черния дроб помагат да се избегне последващо затлъстяване. Сред тях можем да посочим витамините от група В, както и екстракта от зелен чай. Приемът на хапчета за отслабване с доказан ефект оказва влияние не само върху външния вид, но върху общото здравословно състояние.