Каква полза може да донесе сок Нони при децата?

Нони е с уникални свойства. Изключително полезен е приемът на Нони от децата. При тях организмът расте и се развива и е особено силна нуждата от витамини и полезни елементи.

Като добавка към ежедневното хранене на детето, Нони значително засилва имунитета и помага да се предотвратят редица заболявания.

Децата често са боледуват. По време на вирусни заболявания болно дете в класа или групата от детската градина може да зарази много други. Ако детето редовно приема биоактивен сок Нони би било чудесна превенция на редица заболявания. Но при децата, за разлика от при възрастните, допустимият прием на сок Нони е различен.

При различните възрасти е различно количеството, което детето трябва да приема. Например, за здрави деца в предучилищна възраст препоръчителния дневен прием е 15 грама сок дневно. Ако децата в тази възраст имат хронични заболявания или са болни в даден период, се препоръчва да се увеличи дозата с още половината от количеството. Това ще доведе до по-лесно справяне с болестта и детето ще се чувства много по-добре.

На деца в училищна възраст се препоръчва да приемат 30 грама сок на ден. В случай на заболяване, тази дневна доза се увеличава до 50 грама. Ако детето има хронично заболяване, дневната доза може да се увеличи на 100 грама. Нони може да се дава и на много малки деца, включително на бебета, за да подпомогне значително за подобряване на здравето, но е много важно необходимата ежедневна употреба на продукта да бъде съобразена с възрастта.
Нони сок може да бъде много полезен при децата не само като напитка, а и като средство за външна употреба. Нони помага при заздравяването на наранявания, контузии и т.н.. Необходимо е да се нанесе течност на нараненото място.
Здравите клетки, а това означава здравето на целия организъм се запазва само тогава, когато тялото получава необходимата висококачествена храна и запълва възможния дефицит на жизненоважни за организма хранителни вещества с продукти като Нони. Сокът от Нони е полезен за децата на различна възраст както за подпомагане на имунната система и подобряване на здравословното състояние на организма при различни заболявания, така и е много добро средство за лечение на рани.

Здравите клетки, а това означава здравето на целия организъм се запазва само тогава, когато тялото получава необходимата висококачествена храна хранителни вещества и запълва възможния дефицит с продукти като Нони.

Източник: http://greenmaster.me/