Заложете на качествени парфюми, за да избегнете кожни алергии

За никого не е тайна, че почти всички ние използваме козметични продукти на ежедневна база. Почти не минава ден, в който да не се впуснем в света на красотата, залагайки на изпитани и съблазняващи разкрасяващи продукти и парфюми.

Никак не трябва да забравяме, обаче, че красотата никога не трябва да бъде за сметка на здравето. Това да се грижим да сме в най-добрата форма следва да бъде основен приоритет за всеки един от нас. Говорейки за парфюми, бързаме да упоменем, че има начин, чрез който и да се наслаждаваме на страхотни аромати, и да сме сигурни, че те по никакъв начин няма да навредят на кожата ни. В днешната статия ще обърнем внимание на важността от това да залагаме на качествени и оригинални парфюми, които са преминали през всички дерматологични тестове за безопасност.

Всички козметични продукти, а в това число и любимите ни парфюми, следва да бъдат дерматологично тествани

Всеки един козметичен продукт, който има пряк досег с кожата ни, трябва да премине през редица тестове и проверки, преди да достигне до крайния потребител. Поради тази причина ви съветваме да се доверявате само на оригинални и маркови парфюми, тъй като при тях категорично се гарантира същото това тествани. Преди да се лансира един продукт, той бива подложен на редица проверки от лицензирани дерматолози, козметици и лекари – именно така се подсигурява неговото качество и потребителите могат да бъдат уверени, че излагат кожата си на автентичен и проверен аромат. Ежедневно използваме парфюми – ето защо е наистина важно те по никакъв начин да не предизвикват каквото и да е кожно раздразнение.

За обобщение бихме могли да кажем, че е препоръчително да доверяваме избора си само на доказали се и оригинални парфюми – така ще сме уверени, че даваме финансите си не само за страхотен аромат, но и за първокачествен продукт.

Как да проверим, дали любимите ни парфюми понасят на кожата ни

Все пак, колкото и качествен и оригинален да е даден продукт, не трябва да изключваме и индивидуалността на всяка кожа. Ето защо винаги съветваме читателите си първо да тестват новозакупените си парфюми на малък участък върху кожата си, преди да пристъпят към цялостно използване. Впръскайте малко от продукта някъде върху ръката си и изчакайте да изсъхне и да се абсорбира в кожата ви, без да разтърквате мястото. Носете аромата няколко часа, като наблюдавате състоянието на кожата си. Ако не изпитате никакъв кожен дискомфорт под формата на обрив, сърбеж или зачервяване, то с лекота бихте могли да продължите да използвате ежедневно любимите си парфюми.