Кои витамини да приемаме през новата година?

koi-vitamini-dapriemame-prez-novata-godina

С настъпването на новата година много от нас вземат решения за подобряване на здравето и благосъстоянието си. Едно от най-важните неща, които можем да направим, за да останем здрави, е да се уверим, че получаваме правилните витамини и хранителни вещества в диетата си. Знанието за това кои витамини да приемате може да ви помогне да се придържате към целите си, свързани със здравето. Тук ще разгледаме ползите от различните витамини и ще обсъдим кои от тях са най-подходящи за вас през новата година.

Време е да помислим как да поддържаме тялото си здраво и силно. Един от начините да направим това е да се уверим, че получаваме основните витамини и минерали, от които се нуждае тялото ни и да си ги набавим с лесна поръчка от тук: https://366.bg/products/kozmetika. Но кои витамини трябва да приемаме през новата година?

Нови витамини в аптечката у дома

Витамин А е важен за зрението, здравата кожа, зъбите и костите. Той се съдържа в млечните продукти, яйцата, тъмнозелените и оранжевите зеленчуци, както и в някои обогатени храни. Витамин А се предлага и под формата на добавка.

Витамин В12 помага за създаването на червени кръвни клетки, както и за поддържането на здрави нервни клетки. Той се съдържа в млечните продукти, яйцата, черния дроб и някои обогатени храни. Витамин В12 се предлага и под формата на добавка, може да поръчате и онлайн.

Витамин С е важен за здравата имунна система, здравата кожа и усвояването на желязото. Той се съдържа в цитрусовите плодове, чушките, ягодите, броколите и някои обогатени храни. Витамин С се предлага и под формата на добавка в близката аптека.

Витамин D е от съществено значение за усвояването на калция и фосфора. Той се съдържа в млякото, яйцата и някои видове риба. Витамин D може да се образува и в кожата при излагане на слънчева светлина. Той се предлага и под формата на добавка.

Витамин Е е важен за здрава кожа, нокти и коса. Той може да се намери в ядките, семената, растителните масла и някои обогатени храни. Ще го намерите и в комбинация с други витамини като добавка.

Витамин К помага на организма да произвежда протеини и да съсирва кръвта. Той се съдържа в тъмнозелените и листни зеленчуци и в някои обогатени храни. Витамин К се предлага и под формата на добавка, може да си го набавяте и с добре разпределен хранителен режим.

Калцият е важен за здравите кости и зъби. Той се съдържа в млечните продукти, тъмнозелените и листни зеленчуци и някои обогатени храни.

Магнезият помага на организма да произвежда енергия и е важен за функцията на мускулите и нервите. Той се съдържа в ядките, семената, бобовите растения и някои обогатени храни. Магнезият се предлага и на таблетки, може да го срещнете и в комбинация с други витамини.

Цинкът помага на организма да се бори с инфекциите и е важен за здравата кожа и очите. Той се съдържа в месото, морските дарове и обогатените храни.

Желязото е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки и помага за пренасянето на кислород в организма. То се съдържа в червеното месо, боба и обогатените храни. Желязото се предлага и под формата на добавка, но ви съветваме да се консултирате с лекар преди сами да вземете решението да си го набавяте.

Това са само някои от основните витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае през новата година. Изберете онлайн във верига аптеки 36.6 и направете поръчката им още днес. Не забравяйте да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт за подходящите количества от тези витамини и минерали, от които се нуждаете, за да останете здрави и силни.

Новата година е чудесно време да се погрижите за здравето и благосъстоянието си, а приемът на правилните витамини може да ви помогне да направите това. Съществуват много различни витамини и минерали и разбирането на това кои от тях са най-подходящи за вас и вашите нужди може да ви помогне да останете здрави и във форма през следващите месеци. Приемането на мултивитамини и добавка с витамин D може да ви помогне да си осигурите всички необходими витамини и минерали, като същевременно укрепи цялостното ви здраве и благополучие.