Какво е прието да занесем, когато отиваме на гости?

подарък за домакин

Независимо дали отивате на вечеря, заради някакво събитие, или просто ще останете в дома на ваши близки през уикенда, е необходимо на покажете уважение и да занесете нещо като гост. Може да заложите на нещо дребно, като сме убедени, че вашите домакини ще бъдат наистина поласкани.

Много хора не са запознати с правилния етикет, така че се колебаят при избора на подарък. Не забравяйте, че размерът и цената на подаръка са незначителни. Това, върху което трябва да се съсредоточите е какво точно ще се хареса на този човек. Друго, което задължително трябва да имате предвид е дали подаръкът е за човек във връзка или не, за семейство, а и какъв е поводът ви на посещение.

Поканени сте на вечеря

Когато сте поканени на вечеря, не очаквайте донесеното от вас да бъде сервирано тогава. Запомнете, че това е подарък, а не допълнение към останалото. Когато пристигнете, подарете го на домакините, за да могат да поставят подаръка от вас настрани, преди да дойдат и другите гости (ако има такива).

Подходящ подарък за всяка дама винаги е красивият букет или саксийно цвете. Шоколадовите бонбони или кутия луксозни сладки също са добър избор.

Все пак отивате на вечеря, нали? Ако сте запознати с предпочитанията за алкохол на домакините – закупете бутилка от любимото питие, ако ли не – то класическа бутилка вино винаги е добро попадение.

Ароматно изкушение

Кафето е една от най-предпочитаните напитки в световен мащаб. За много хора това е ежедневен ритуал, като няма по-добър подарък за тях от някое интересно кафе. Независимо от това дали имат нужда от кофеин, за да се събудят сутрин, или пък са любители и се опитват да се получи перфектната напитка, вие може да закупите нещо, което да подобри сутрешната им рутина.

Към избраното от вас кафе, добавете и чаши. Не забравяйте да комбинирате с любими неща за похапване – сладки или солени. Шоколадът и кафето вървят ръка за ръка, а и обикновено ако човек харесва едното, харесва и другото.

Ако все пак в дома, който ще посетите, чаят е на почит, заложете на подаръчен комплект или луксозна кутия, която съдържа различни видове. Това е един прекрасен подарък за близките ви хора.

Подаръчна кошница с вкусотии

Всеки обича да похапва вкусотии, а когато отивате на гости и не знаете какво конкретно да купите, чудесен вариант е да направите подаръчна кошница. Това е изключително разпространена идея за подарък.

Изберете кошница от близкия магазин и я напълнете с вкусотии. Кой не обича хрупкави бисквити, белгийски шоколад, соленки? А тях може да комбинирате с екзотичен или класически чай.  Убедени сме, че този подарък би се харесал на всеки домакин и би се насладил на ароматна чаша чай, акомпанирана от вкусни бисквити.

За перфектния завършек закупете целофан и поставете финалния щрих – панделка!

Натурални и био продукти

Екологичният начин на живот се разпространява и все повече хора се интересуват от био/еко продукти. А пазарът от своя страна предлага разнообразие. За любителите на кафе може да заложите на интересен бленд зелено кафе с канела или кардамон. Уверени сме, че ще ги впечатлите с избора си. Ако пък познавате добре домакина, и знаете че е почитател на по-класическите вкусове, заложете на био арабика.

В дома, където сте поканени са почитатели на коктейлите? Зарадвайте ги с вкусно плодово пюре, подходящо за направата на екзотични напитки. В сайта посочен по-горе можете да видите богата гама и да изберете подходящия вкус.

И ето, че настъпи моментът да ви споделим и един от най-важните елементи, след кафето, разбира се. Не забравяйте да добавите картичка, в която да се отблагодарите. А и така сте сигурни, че хостът ще знае добре кой е подаръкът от вас.