Как да се мотивираме за да отслабнем?

За мнозина стартирането и спазването на план за отслабване изглежда невъзможно. Причината за това е липсата на мотивация или твърде бързата й загуба. Това са няколко „трика“, с помощта на които ще си върнете мотивацията, за да постигнете желаната цел – свалянето на килограми.

Определете защо искате да отслабнете – Дефинирайте ясно всички причини, поради които искате да отслабнете и ги запишете. Това ще ви помогне да останете ангажирани и мотивирани до постигане на целта.

Имайте реалистични очаквания – Не вярвайте на диетите, които обещават бързо отслабване. За нормална се счита загубата на тегло между 0,5 и 1,5 кг седмично (в зависимост от това колко килограма тежите). Проучванията сочат, че жените, които са започнали режим за отслабване с идеята да свалят много килограми за кратък период, са в пъти по-склонни да се откажат, когато видят, че резултатът не е такъв, какъвто са очаквали.

Изберете план, който отговаря на начина ви на живот – Не започвайте план, за който от самото начало ви е ясно, че няма да работи във ваша полза. Помислете за създаване на собствен режим, който не ви кара да „умирате“ от глад и в същото време е с по-малко калории. Намаляване размера на порциите, избягване на пържената храна и десертите, елиминиране на газираните напитки също биха били от полза.

Водете дневник на постиженията си –Ежедневното записване на постиженията не само може да ви помогне да измерите напредъка си, но също така играе ролята на силен мотиватор. Дали ще го пишете на лист, на мобилно приложение или компютър е без значение.

Мислете положително – Хората с положителни очаквания имат много по-голям шанс за положителни резултати. Не забравяйте обаче, че изявленията и мислите ви трябва да бъдат ангажирани и с промяна в поведението.

Бъдете активни – Не се отказвайте от физическата активност. Изберете си няколко упражнения, които да изпълнявате редовно. Освен че ще ви помогне за намаляване на калориите, спортът ще повиши енергията ви.

Безценен помощник в отслабването могат да ви бъдат и някои билки. Събрани в удобни за прием таблетки екстракти от най-популярните български растения, които намаляват апетита и помагат за редуциране на теглото се съдържат в био добавките „Хербаслим. Продуктът е без странични действия и вредни съставки.