Излишните килограми при жените

Излишните килограми имат пагубно влияние върху репродуктивните функции на жената.
Медиците са установили, че затлъстяването променя функциите на яйчниците, което води до неспособност да се зачене ембрион.
Ендокринолозите смятат, че жените с излишна телесна маса имат по-малки шансове за успешна бременност, даже ако са млади и имат редовен менструален цикъл.

Изследване на Университета Аделаида (Австралия) показва, че страдащите от затлъстяване жени имат аномално високи нива на възпалителни процеси в течностите, обкръжаващи яйчниците.
По тази причина детеродните възможности на женския организъм силно намаляват.

Медиците повече от година са наблюдавали 96 жени, опитващи се да заченат дете. Специалистите са измервали съдържанието на хормони и метаболити във фоликулярната течност и са установили, че при затлъстелите жени са се увеличили метаболитити, а също така се е повишила активността на мъжките полови органи, свързани с безплодието.

Доктор Ребека Робкър, един от авторите на изследването, смята, че голямата концентрация на мазнини засяга изключително чувствителния процес на метаболизъм на яйчниците и тези промени са вредни за развитието на ембриона.

Освен това възпалението може да доведе до повреждане на клетките и отрицателно да повлияе върху оцеляването на ембриона
Липсата на равновесие в теглото говори за липса на равновесие в духовното и умственото тяло. За поддържането на всеки излишен сантиметър тлъстина се нуждаем от нови 2.5 км кръвоносни съдове.Така сърцето трябва да работи по-усилено за да изтласква кръвта. Допълнителното натоварване води до отслабването му и до високо кръвно налягане. Диетата е насилственна и за това имаме чувството, че сме подложени на мъчение. При гладуване, копнежът за храна се засилва и човек бързо възстановява свалените килограми и натрупва повече. Постоянното гладуване кара тялото да жертва настоящата си нужда от енергия. Тялото пести енергия като я превръща в мазнини.
Мозъкът е прекалено могъщ,за да бъде оставен без контрол!

Когато волята и въображението са в конфликт, винаги побеждава въобръжението. От лошите си навици можете да се освободите с помощта на въображението си. Ако подхранвате въобръжението си с вяра, желание, очакване и го тренирате да визуализира вашите цели така, да ги виждате, чувствате, вкусвате и докосвате- ще постигнете това, което желаете.Онова, което трябва да желаете повече от лошия навик е ползата от превъзмогването му! Трябва наистина да желаете събитието да се случи! Трябва да вярвате, че събитието може да се случи! Трябва да очаквате събитието да се случи! Мозъкът увеличава енергията си, когато е по-малко активен- на ниски честоти той усвоява и натрупва повече информация.За да успеете да визуализирате, необходимо е да се научите да влизате в Алфа ниво.

Ако непрекъснато мислите за наднорменото си тегло и твърдо решавате да отслабнете- може единствено да се пристрастите!
Ако искате да отслабнете, първата стъпка е да обмислите проблема на външно ниво. Предварително трябва да знаете какъв резултат очаквате.
Следващата стъпка е да анализирате ползата за вас, включвайки 5-те сетива:

Зрение- погледнете снимка, на която сте толкова слаба, колкото искате
Осезание- представете си колко е нежна и гладка кожата на тялото ви
Вкус -представете си вкуса на храните, които ще приемате при диетата
Обоняние- представете си миризмите на тези храни
Слух- представете си как другите ще ви приветствуват за успеха ви

5-те сетива не са достатъчни за крайния резултат! Емоциите са също важни. Представете си колко уверени и ведри ще се чувствате при придобитата си външност. С всичко това на ум, влезте в нивото си. На мисловния екран проектирайте сегашното си състояние. Накарайте го”да изчезне”в дясно, а в ляво “поставете”един образ, както искате да изглеждате. Постарайте се с повече детайли. Направете си труда да почувствате всичко това. След това си преставете новата диета. Кажете си, че това е всичката храна, от която се нуждае тялото ви; че то няма да чувствува глад. По време на медитацията не бива да включвате храните, които не трябва да приемате. Медитацията се повтаря 2 пъти дневно.

Никога не мислете за това, от което искате да се откажете,а се съсредоточете в/у целта, която искате да постигнете!
Може да намалите теглото, когато премахнете причините, които водят до напълняване:

1.Самоотравяне – не трябва да се приема храна с неправилен PH-баланс (киселини и основи). Тя загнива в стомаха, преди да бъде смляна;

2.Задържане на вода – бъбреците отделят излишната вода от кръвта. Ако те не функионират правилно, водата се връща отново в кръвообръщението. Ако няма възможност за потене, тя ще остане в кожата. Тази застояла вода съдържа отпадъчни вещества. Ако престои повече време се превръща в слуз. Когато тази слуз стане достатъчно твърда появява се целулит. Когато се потим, изхвърляме само прясната вода;

3.Натрупване на мазнини – мазнините са свързани с функциите на панкреас, черен дроб и жлъчка. Черният дроб е основния орган за филтриране на твърди отпадъци. Отровите и токсините в телата ни са в твърдо състояние и за да ги изхвърлим ни е необходима смазка. Растителните мазнини осигуряват тази смазка;

4.Нервност – невротичната причина за затлъстяването е преяждането, предизвикано от нервност. Хората, обхванати от мързела сядат и мислят за нещата, които трябва да свършат. След това ги обхваща чувство за вина за несвършената работа, стават още по-нервни и приемат безразборно храна;

5.Сексуална неудовлетвореност – колкото по-неудовлетворен е човек, толкова е по-нервен и посяга към калорична храна;

6.Преяждане, препиване – причината може да бъде психологическо програмиране от детството, когато родителите им са настоявали да ядат и пият повече за да пораснат здрави и силни. Развил се е подсъзнателен навик за преяждане и препиване;

7.Здравни проблеми – хора, със сърдечни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, панкреас, надбъбречни жлези, тимусна жлеза – трябва да премахнат причините за тези заболявания и тогава да се борят с наднорменото тегло.

Ако на тялото му липсва вода, обмяната на веществата се забавя – отпадъчните продукти не могат да бъдат изхвърлени и остават в клетките – проблеми с храносмилането, наднормено тегло, бръчки. Всекидневно тялото трябва да произвежда от 4 до 6 литра хранителни сокове(стомах,жлъчка). Колкото повече вода има в организма, толкова по-ефективно ензимите могат да разграждат хранителните вещества. Уморените хора ядат повече. Липсата на вода в организма ни кара да се чувстваме изтощени и гладни. Ако се пие повече вода, тя ще проникне в клетките и ще произведе повече енергия. Твърдите калории се изгарят по-бързо, отколкото течните. Течните калории се складират по-бързо в клетките(кафе, алкохол, газ.напитки). Кофеинът стимулира отделителната система- тялото изхвърля повече вода, отколкото е поело. За всяка напитка, съдържаща кофеин, алкохол – трябва да се добавят по 250 мл вода към обичайното количество.